Барак и Мишел Обама станаха продуценти на Netflix

Барак и Мишел Обама станаха продуценти на Netflix

© Reuters

Онлайн платформата "Нетфликс" (Netflix Inc.) подписа обхващащ няколко години договор с бившия президент Барак Обама и съпругата му Мишел, съгласно който те ще продуцират шоупрограми и документални филми. Финансови параметри не се разкриват и се посочва, че семейство Обама са свободни да произвеждат всичко - от предавания с предварително подготвен сценарий през такива, които не следват конкретна сценарна линия до сериали и филми.




Това не е обичаен ангажимент за президент и първа дама на САЩ, но те получават достъп до 125 милиона клиенти на стрийминг услугата на "Нетфликс" по цял свят. Обикновено бивши американски президенти продължават да пишат книги, да изнасят платени речи или да гостуват на форуми, но подобна медийна сделка е уникална, пише "Уолстрийт джърнъл".


За работата с "Нетфликс" е основана продуцентската компания Higher Ground Productions. Барак и Мишел Обама ще могат и да се появяват в някои от филмите и програмите си. Семейството не разкрива темите, по които смята да работи, но не се предполага съдържанието да е директно политическо.


Очаква се първите резултати да бъдат достъпни за потребителите най-рано през май 2019 г.

Ключови думи към статията: