IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама нарече "жестоко" решението на Тръмп за американските "мечтатели"

Те са американци по всеки един начин, освен по един - на документи", каза Обама

23:57 | 05.09.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бившият президент на САЩ Барак Обама разкритикува решението на администрацията на Доналд Тръмп за прекратяване на програмата, защитаваща от експулсиране стотици хиляди хора, пристигнали в САЩ нелегално като деца, предадоха световните агенции. Обама нарече решението жестоко.

"Тук става дума за млади хора, израснали в САЩ, за деца, които учат в нашите училища, за млади възрастни хора, които започват професионалния си живот, за патриоти, които са поели ангажимента да уважават нашето знаме", каза Обама и определи решението на администрацията на Тръмп като лошо.

"Тези Мечтатели (така се наричат хората, дошли нелегално в САЩ като деца, попадащи в обхвата на програмата - бел. ред.) са американци по душа и в съзнанието си. Те са американци по всеки един начин, освен по един - на документи", каза Обама и защити решението си да въведе тази програма с президентски указ през 2012 г.

"Взимането на прицел на тези хора е грешка, защото те не са сгрешили с нищо. Това е в противоречие със собствените ни интереси, защото тези хората искат да започнат нов бизнес, да служат в нашата армия, да работят в нашите лаборатории и да допринесат в друго отношение за страната, която ние обичаме. Това решение е жестоко", каза Обама. Той опроверга твърдението на Тръмп, че решението е взето от администрацията му заради законови изисквания. "Това е политическо решение и морален въпрос", каза той.

Обама заяви, че младите, хора, които ще бъдат засегнати от решението на администрацията на Тръмп, не представляват заплаха за САЩ и не лишават от нищо останалите жители на страната.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Човека е наясно по какъв начин са дошли неговите предци в Америка. А той се е издигнал до президент. И аз един ден очаквам, че някое от децата на khao ще стане поне кмет на София. Пришълците са много активни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още