Обама не изключва възможността за посолство в Техеран

19190
Обама не изключва възможността за посолство в Техеран
Снимка: Gettyimages

Американският президент Барак Обама не изключи възможността за подобряване отношенията между САЩ и Иран и отваряне на посолство в Техеран, ако се стигне до споразумение за ядрената програма на страната. В обширно интервю за американското обществено радио Обама коментира, че икономиката на страната е в добро състояние и през оставащите две години от мандата си ще се фокусира върху това американците да се възползват от подобрената икономическа ситуация, предаде БНР.

Президентът засегна и наболялата в момента тема за дискриминацията на расова основа след убийството от полицията на невъоръжени чернокожи младежи. Той каза, че обстановката сега е по-добра, въпреки допитванията, които показват, че по-голямата част от обществото е на противното мнение.

Иран уверява, че ще подпише ядрено споразумение

Иранският президент Хасан Роухани каза, че ядреното споразумение с международната общност ще бъде подписано, въпреки пропуснатия крае...

"Афроамериканците или латиноамериканците от бедните квартали, които са били изправени пред това през целия си живот, не биха казали, че сега е по-лошо, отколкото преди 10, 15 или 20 години", заяви той.

Барак Обама говори и за международната политика, като по въпроса за Русия посочи, че натискът от санкциите прави руската икономика достатъчно уязвима и подобряването й ще бъде трудна задача. Създаденото положение, според него, показва, че с анексирането на Крим руският президент Владимир Путин е направил „стратегическа грешка“ и постъпката му „не е била много разумна“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com