Когато Мишел срещна Барак Обама
Когато Мишел срещна Барак Обама / БГНЕС

Мишел Обама, която ще стане първата дама на САЩ на 20 януари, разказа как се е срещнала със съпруга си, съобщи АФП. Първоначално Мишел решила, че човек с такова странно име „сигурно е странен“ и вероятно – затворен интелектуалец. Когато го опознала, открила, че въпреки екзотичното си име и живота на отдалечени места, бъдещият президент на САЩ Барак Обама е „забавен“, „самоиронизиращ се“ и „не се взема прекалено насериозно“. Освен това той се отличавал със спокойния си неформален стил.

Мишел Обама заяви, че съпругът й не се е променил особено през годините. Той дори още носел някои от същите ризи и панталони, въпреки, че някои от тях имали дупки. „Той не се интересуваше какво мислят хората за него“, или от модата, подчерта тя. Обама се интересувал повече от реалните проблеми и винаги е бил „безгрижен“, обобщи бъдещата първа дама.

Барак Обама и семейството му се завърнаха в Чикаго след 12-дневна почивка на Хаваите, предаде Асошиейтед прес. Очаква се в неделя те да пристигнат във Вашингтон доста преди новоизбраният президент на САЩ да встъпи в длъжност на 20 януари. Но така дъщерите му ще могат да тръгнат на училище от понеделник, пояснява АП.