Барак Обама е човек "без фасони", твърди съпругата му

Барак и Мишел Обама<br />

© Associated Press

Барак и Мишел Обама

Бъдещата първа дама на САЩ Мишел Обама описа в телевизионно интервю първите срещи с бъдещия си съпруг и го обрисува като естествен човек "без фасони", предаде Франс прес, цитирана от БТА.


Мишел Обама заяви пред Си Ен Ен, че когато го срещнала за пръв път, Барак се откроявал с по-скоро непринудения стил в облеклото.


"Беше се движил сред социални работници, нали разбирате? Тъй че не се носеше като банкер с костюм, закопчан догоре", обясни тя в интервюто. "Винаги е бил и ще си остане човек без фасони", убедена е съпругата на бъдещия президент на САЩ.




"Не го беше грижа какво ще си помислят хората, как ще изглежда той самият. Съвсем не се интересуваше от модата, а отделяше много внимание на проблемите, които трябваше да решава. Работата в полза на обществото бе по-важна за него от това как изглежда", разказа Мишел Обама.


Бъдещата първа дама увери, че съпругът й "не се е променил особено през годините". Той продължавал да носи все същите ризи и панталони, купени около женитбата им, а някои от панталоните дори били с дупки.


Мишел Обама призна, че в началото Барак й се сторил "малко странен" и преди да го опознае, тя помислила, че напомня донякъде на "задръстен интелектуалец". После обаче той започнал работа в същата адвокатска кантора, където работела и тя, и двамата "веднага си допаднали". "Беше забавен. Беше пълен със самоирония. Не се вземаше много насериозно. Беше естествен", добави съпругата на бъдещия държавен глава.


Барак Обама и семейството му се завърнаха в Чикаго след 12-дневна почивка на Хаваите, предаде Асошиейтед прес. Очаква се в неделя те да пристигнат във Вашингтон доста преди новоизбраният президент на САЩ да встъпи в длъжност на 20 януари. Но така дъщерите му ще могат да тръгнат на училище от понеделник, пояснява АП.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: