Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Президентът Обама - специален гост в „Ловци на митове”

отпечатай новината

06.04.2011 15:40 | Видян 3075 пъти

Президентът Обама - специален гост в  „Ловци на митове”

 „Радвам се да посрещна Джейми Хайнмен и Адам Савадж, известни като Ловците на митове” каза Президента Обама, „мога да обявя, че участвах като гост в предаването, въпреки че нямах удоволствието да взривя нищо, за което съм малко разочарован.”

Епизодът „Предизвикателството на президента”, със специалното участие на Президента Обама, ще бъде излъчен на 8-ми април 2011 от 21.00ч. по Discovery Channel. В него водещите Адам и Джейми преразглеждат един древен и донякъде противоречив мит: Дали гръцкият учен и математик Архимед е подпалил нахлуващата Римска флота, използвайки огледала и рефлектиращите слънчеви лъчи? В този епизод водещите са подготвени да тестват мита, по начин, който не е бил възможен до момента. Ще могат ли Адам и Джейми да се справят или ще трябва да съобщят на Президента, че са се провалили?

Епизодът от „Ловци на митове”, „Предизвикателството на президента”, е част от по-широка, мултиплатформена инициатива на Discovery Communications, която се нарича „Бъди бъдещето”. Тя включва участието на „Хед ръш”, научно предаване, без рекламни спотове и предназначено за детската аудитория, което започна да се излъчва по Science Channel през август миналата година и няколко инициативи на Discovery Education, които ще направят този специален епизод на „Ловци на митове” достъпен за ученици и преподаватели в цялата страна чрез дигиталните ресурси на Discovery Education.

Ловци на митове, който се излъчва всяка сряда от 15.30 часа часа по Discovery Channel, цели да разкрие истините за популярни митове и легенди, като смесва научни методи с любопитна и понякога старомодна изобретателност. Предаването показва, че образованието може да бъде забавно, информативно и вдъхновяващо.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !