Бил Клинтън номинира официално Обама за втори мандат

6817
Бил Клинтън номинира официално Обама за втори мандат

Демократическата партия на САЩ издигна официално кандидатурата за президент на предстоящите избори на настоящия държавен глава Барак Обама, предаде БГНЕС.

Решението на партията бе огласено на конгреса в Северна Каролина от Бил Клинтън, бивш президент на страната и съпартиец на Обама. "С Барак Обама начело, Съединените щати несъмнено ще построят новата икономическа американска мечта", заяви пред публиката Клинтън. Бившият американски президент се пошегува, че би желал президент да стане "човекът, имал достатъчно ум да се ожени за Мишел Обама".

Сега Барак Обама трябва да даде формалното си съгласие за участие в президентските избори. Очаква се това да стане тази вечер (петък сутрин българско време). Главен конкурент на Обама на изборите, които ще се проведат на 6 ноември, ще бъде кандидатът на републиканците Мит Ромни. Формалното издигането на кандидатурата на Ромни се състоя в края на август по време на конгреса на Републиканската партия във Флорида.

Последните социологически проучвания определят шансовете на Обама и Ромни като изравнени. Настоящият президент дълго водеше на съперника си, но през последната седмица републиканският кандидат го застигна, а според някои социолози Ромни дори е задминал по рейтинг Обама.

Редактор: Ая Косарова

Повечето американци са уверени, че Обама не заслужава преизбиране

Болшинството от американските избиратели са уверени, че Барак Обама не заслужава преизбиране за втори мандат като президент на САЩ, а с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com