Повечето американци са уверени, че Обама не заслужава преизбиране

6102
Повечето американци са уверени, че Обама не заслужава преизбиране

Болшинството от американските избиратели са уверени, че Барак Обама не заслужава преизбиране за втори мандат като президент на САЩ, а ситуацията в страната през времето на неговото управление се е влошила. Това сочат данните на социологическо изследване, проведено от вашингтонския вестник „Хил”, цитирани от РИА Новости.

По данни на изданието около 52% от избирателите смятат, че страната е в по-лошо състояние, отколкото през септември 2008 г. Около 54% от запитаните са заявили, че Обама не заслужава преизбиране.

Мишел разказа за магията Обама

Първата дама на САЩ Мишел Обама поиска във вторник да пресъздаде магията на Обама, като посочи, че ценностите и вярванията на съпруга...

Изданието отбелязва, че доволни от работата на Обама като президент са 40% от запитаните. Те смятат, че действащият държавен глава заслужава втори мандат.

През последните седмици Обама губи популярност и към момента неговият рейтинг, по-рано превишаващ с 10% нивото на доверие към кандидат-президента от Републиканската партия Мит Ромни, фактически се е изравнил с рейтинга на своя конкурент. Някои социологически изследвания дори показаха ръст на популярността на Ромни. По данни на проучване на Ройтерс, на републиканския кандидат симпатизират 44% от избирателите, а на Обама – 42%.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com