Обама недоволен от резултатите в икономиката

6801
Обама недоволен от резултатите в икономиката

Президентът на САЩ Барак Обама призна, че постигнатото през неговия мандат в икономиката е "недостатъчно", с което си навлече подигравките на неговите противници републиканци и то точно в деня, когато се открива конвентът на неговата Демократическа партия.

В неделя Обама е дал интервю за местната телевизия KKTV от щата Колорадо, която го излъчи снощи. На въпрос каква оценка си дава за управлението на икономиката, той отговори: "Бих казал, че е недостатъчно".

Президентът, който е в разгара на предизборната си кампания за вота на 6 ноември, който ще го изправи срещу републиканеца Мит Ромни, добави веднага, че "мерките, които предприехме за спасяване на автомобилния отрасъл, за либерализиране на достъпа до висше образование и в инвестициите в чисти енергии... са неща, от които ще се нуждаем за дългосрочен растеж".

Лагерът на Ромни моментално се възползва от случая. "След 4 години на президентския пост това е недостатъчно? Президентът апелира към хората да бъдат търпеливи?" - попита кандидатът за вицепрезидент Пол Райън тази сутрин пред телевизия Си Би Ес.

Верен на агресивната линия на републиканците, съгласно която Обама е проявил некомпетентност в управлението на икономиката, Райън добави: "У нас не се създават работни места с темпа, който бихме искали, далеч сме от това."

Редактор: Калина Здравкова

Мишел открива номинацията на Обама с танци

Първата дама на САЩ Мишел Обама ще открие танците за номинацията на съпруга си за втори мандат за президент. Те ще се състоят днес в Ш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com